fredag 31 augusti 2012

NEJLIKOR I HALLEN






Jag köpte några hyacinter till hallen och de ha stått sig i över två veckor. 

torsdag 30 augusti 2012

KORIANDER





Koriander har blivit något av en favoritkrydda för mig på sista tiden. Så gott till rätter med lite asiatisk touch.

onsdag 29 augusti 2012

PILGRIMSMUSSLOR MED MELONSALLAD








För ett tag sedan åt vi pilgrimsmusslor med melonsallad. Det blev jättegott! Vi hade även kräftstjärtar, sallad och en kall sås till. Melonsalladen gjorde jag av blandade melonsorter, avocado, tomat och sesamfrön. Över salladen hällde jag en dressing bestående av olja, pressad lime, chili, koriander, salt och peppar. Mycket fräscht!


tisdag 28 augusti 2012

BALKONGMYS









En härlig dag på balkongen! Fint väder och nya blommor. Än är det augusti, och fortfarande sommar i några dagar till!

måndag 27 augusti 2012

VACKRA SMYCKEN







'


För några veckor sedan blev jag bjuden på ett party där det såldes smycken. Det var min kära vän Anna  som sålde sina smycken. Hon tillverkar väldigt vackra smycken under namnet Sira smycken. Man kan beställa och titta på smyckena på hennes blogg: http://sirasmycken.blogspot.se/. Jag rekommenderar verkligen att köpa Annas smycken, de är så fina! Anna är även en duktig sångerska, sånglärare, körledare och musiklärare. 



söndag 26 augusti 2012

PICKNICK VID VÄTTERN



En fredag grillade vi efter jobbet. Vi hade förberett allt dagen innan, så jag kunde cykla direkt från jobbet till stranden. En härlig kväll!

fredag 24 augusti 2012

SVENSK FRUKOST



Vi landade på Kastrup sent på kvällen och tog tåget till Malmö. Där sov vi på ett trevligt hotell. Frukosten var det bästa med hotellet. Så gott att få äta fil och grovt bröd igen!

Posted via DraftCraft app

onsdag 22 augusti 2012

SISTA LUNCHEN








Ing-Lis och Jonas skjutsade oss till flygplatsen, Seatac, så snällt! Vi stannade och åt lunch på Cheesecake Factory, som låg nära flygplatsen. Jag åt en fantastiskt god sallad med tonfisk och wasabipesto. Något av det godaste jag ätit någonsin faktiskt. Och brödet var super! Vi var glada att vi fick möjlighet att äta på Cheesecake Factory en gång till innan vi åkte hem.

Posted via DraftCraft app

tisdag 21 augusti 2012

WE LOVE VAN





Dags att åka till flygplatsen. Det var tråkigt att åka, vi älskar Vancouver! Släkten är bäst!

Posted via DraftCraft app

måndag 20 augusti 2012

lördag 18 augusti 2012

fredag 17 augusti 2012

STANLEY PARK

















Stanley Park är en jättestor stadspark i Vancouver. Det är väldigt vackert där och där finns många tvättbjörnar. På bilderna syns bron som leder till West Vancouver.

torsdag 16 augusti 2012

CYPRESS








Näst sista dagen åkte vi upp till ett berg som heter Cypress. Där finns en utsiktsplats och man kan se hela Vancouver därifrån. Tyvärr var det lite disigt på morgonen, så bilderna blev inte så bra, men man kan ana stan i bakgrunden.


onsdag 15 augusti 2012

måndag 13 augusti 2012

EFTERRÄTT









Efterrätten intogs i parken utanför Erica och Marcus hus. Parken ligger precis vid hamnen med många fina båtar. Så mysigt!


söndag 12 augusti 2012

GOD MAT




















Erica och Marcus lagade jättegod mat till oss: grillad hälleflindra i foliepaket. Till förrätt fick vi pilgrimsmussla. Mums!


lördag 11 augusti 2012

FIKASHOPPING











Jag köper godsaker att ha till efterrätt vid kvällens middag: macaroons, brownies och key lime tart.


torsdag 9 augusti 2012

BLOMMOR





Det fanns så mycket fina blommor på Granville Island. Synd att vi inte kunde köpa med sig och ta hem till Sverige :) Erica köpte gula gladioler till deras vardagsrum. Jättefina!